Je BENT niet je gedachten en gevoelens;
Je HEBT gedachten en gevoelens;
Je BENT niet de patronen waar je in ‘vast’ zit;
Je HEBT ze;
En dan krijg je ineens een KEUZE…
Houd ik ze vast?
Of laat ik ze los?

Opleidingen


Sinds 2006 ben ik werkzaam als zelfstandig coach, loopbaancoach en (sinds 2018 ook als) opleider.

Het besluit om mijn kennis en ervaring te delen met anderen, komt vooral door mijn fascinatie voor het Enneagram en de loslaat technieken die ik dagelijks toepas, zowel voor mijzelf als met mijn cliënten. Ik ben daar zo enthousiast over en zie verbazingwekkend mooie resultaten, dat ik dit graag wil delen met anderen!

Sedona (loslaat) Methode
In 2014 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met deze bijzondere loslaat techniek, de Sedona (loslaat) Methode. Ik heb hier meerdere trainingen en opleidingen in gevolgd bij o.a. Hale Dwoskin, David Ellzey en in Nederland bij Maarten Klatte (arts en International Sedona Instructor).

In het begin was ik wat sceptisch, gezond kritisch 😉 Maar al snel veranderde dat in verwondering over de goeie resultaten en effecten hiervan! Eerst bij mijzelf en niet veel later ook bij mijn cliënten!

4-daagse coach opleiding Loslaten
In deze opleiding volg je gedurende 4 maanden iedere maand een opleidingsdag. Je leert daarin de technieken van het loslaten en hoe je die kunt inzetten bij je eigen cliënten. Daarnaast wordt ook aandacht besteedt aan jouw eigen (neutrale) rol als coach. 

Voor wie?
De 4-daagse coach opleiding Loslaten is vooral bedoeld voor coaches, psychologen, artsen, therapeuten en anderen die vanuit een hulpverlenersrol werkzaam zijn. 

Van vastzitten naar loslaten
Ik gebruik de kennis en inzichten van deze loslaat technieken samen met het Enneagram. Dat zorgt er voor dat je nog sneller tot de kern van een issue komt met iemand. ‘Van vastzitten naar loslaten’ is ook echt letterlijk wat er met iemand gebeurt, vaak al na een paar sessies. 


De negen drijfveren & perspectieven van het Enneagram

Toen ik zelf voor het eerst kennis maakte met het Enneagram (in 2004) was dat een gevoel van ‘bevrijding’. Het gaf mij in korte tijd heel veel inzichten in mijzelf en mijn eigen ‘worstelingen’. Dat krijg ik ook vaak terug van cliënten.

Het Enneagram gaat niet (zoals veel andere methodieken) over gedrag. Het Enneagram gaat over drijfveren, motivaties en daarmee ook over verschillende manieren van kijken, andere perspectieven.

Online Opleiding Enneagram
In deze online opleiding volg je (gedurende een jaar) in je eigen tempo de Modules, maak je reflectie opdrachten, heb je coachgesprekken met de trainer. Daarnaast zijn er maandelijks ook online ‘live’ bijeenkomsten en intervisie om kennis en ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers in de groep.

Voor wie?
De Enneagram opleiding is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, en daarnaast zichzelf en anderen beter wil leren kennen. Vanuit andere perspectieven wil leren kijken. Daarnaast is de opleiding ook interessant als je er professioneel mee wilt werken, bijvoorbeeld als managers, adviseur, coach, ondernemer, HR manager, psycholoog, therapeut, docent, mediator, etc.Wil je meer weten over de opleidingen?
Hieronder kun je doorklikken voor meer informatie.

Als je na het lezen nog vragen hebt, bel 06-24980009 of mail mij dan gerust even margot@reflect-lci.nl

Van vasthouden naar loslaten

Ervaringen

Petra-1-e1498036853829
“Trainingsdagen met goede afwisseling tussen theorie, demo’s en praktische oefeningen om er gelijk zelf vaardig in te worden. Na één dag al heel goed toepasbaar en ik merk gelijk hele effectieve resultaten bij mijn cliënten! Een waardevolle en inspirerende methodiek!”
Bernadette

“Ik was een van de deelnemers en heb kennis mogen maken met deze methode. Hoe groots eenvoud kan zijn! Ik raad iedere coach of hulpverlener aan om deze opleiding over de Sedona Methode te volgen bij Margot!”

valerie_soetens_3-300x300

“Super waardevolle opleidingen van een zeer bevlogen en inspirerende vrouw. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat deze methoden goed werken en ook in mijn praktijk zie ik dit bijna dagelijks terug. Zowel het Enneagram als de Sedona loslaat methode zijn krachtige en inzicht gevende methodieken!”

over-caroline

“Margot is een zeer kundige en betrokken trainer en coach. Je merkt al snel dat ze veel kennis en praktijkervaring heeft. De opleiding voelde als een kadootje aan mijzelf! De methodieken kon ik meteen toepassen op mijn cliënten. Margot schept een veilige oefensetting waarin ik ruimte voelde om te leren. Naast de diepte van de thema’s was er ruimte voor luchtigheid en humor.”