MIR

De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een Zelfhelings-methode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.

Wanneer je merkt dat je niet meer weet wat je aan je klachten kunt doen, je hebt al veel geprobeerd en niets hielp, is het noodzaak om de oorzaak van je klachten aan te pakken.
In de MIR-Methode wordt daar aan gewerkt, zowel lichamelijk als emotioneel. De methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Wat je daarvoor moet doen, kun je zelf en in je eigen omgeving. Het is heel erg eenvoudig uit te voeren en zeer effectief.

Uitvoering

Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk, omdat ze merken dat er van alles gebeurt en ook vaak al verbetering is na de eerste weken. Het is niet nodig dat je hier in ‘gelooft’. De natuur doet zelf zijn werk.

Voor kinderen is het ook een effectieve methode, zij reageren vaak zelfs sneller op de MIR-Methode. Er is een baby-MIR (een liedje), een kinder-MIR (een liedje met een ‘dansje’) en een jongeren-MIR (dat is een rap-lied/dans).

Resultaat

In hoeverre je ervaart dat het werkt, verschilt per persoon. Tijdens de coach periode kunnen we evalueren wat de MIR voor je gedaan heeft. Bij ruim 80% van de mensen die de methode gebruikt hebben is de methode effectief gebleken.

Ervaringen van cliënten zijn divers, o.a.:

  • meer energie
  • meer rust in mijn hoofd, meer ontspannen
  • fysieke klachten verdwenen (bv exceem of andere allergieën)
  • ik kan beter bepalen wat goed voor mij is
  • ik kan beter mijn grenzen aangeven
  • ik ben assertiever geworden
  • ik ben milder naar mezelf (en anderen) geworden

De MIR-Methode is in 2009 ontwikkeld door Mireille Mettes. De methode mag vrij verspreid worden.