“Als je het kunt vasthouden, kun je het ook loslaten!”

Sedona Methode

Loslaten

Iedereen heeft wel iets, wat ie graag wil loslaten. Stel nou dat dat zou lukken, wat zou dat dan fijn zijn! Er is vaak genoeg om op te noemen. Vooral ook wat dat je dan zal opleveren! Maar, ‘hoe doe je dat dan?’… is dan gelijk de volgende gedachte. En dan ben je weer bij het begin.

Laat het toch los….

Anderen kunnen altijd zo makkelijk zeggen ‘joh, laat het toch los, maak je er niet zo druk over!’ Tja, maar hoe dan? Voor mijzelf was dat vaak ook heel herkenbaar, hoe dan? Ik weet dat het beter is als ik het meer loslaat, maar ja, dat is vaak de theorie… en dan de praktijk. Dat hoofd heeft vaak hele andere plannen, die vindt het erg fijn om juist bij díe dingen nog eens extra hard zijn best te doen, wat nou niet bepaald helpt bij het loslaten, integendeel, het wordt er dan alleen maar groter van!

Sedona Methode

Een aantal jaar geleden maakte ik kennis met de Sedona Methode. Het bijzondere eraan is dat deze loslaat methode bijna te simpel is om het een methode te noemen. Deze manier van loslaten heeft ook wel wat raakvlakken met Mindfullness en Meditatie.

Zelf vind ik deze manier van loslaten makkelijker en praktischer en dat is ook wat ik vaak terug krijg van cliënten. Hoewel je deze methode ook heel mooi in combinatie kunt gebruiken met Mindfullnes en Meditatie.

Het loslaten helpt je om meer innerlijke rust te creëren (in je hoofd, wat vaak doorwerkt in de rest van je lijf). Hierdoor kun je je beter ontspannen, ga je ruimere mogelijkheden zien, ga je beter naar je intuïtie luisteren, wordt je positiever en nog veel meer. Waar jij het meeste effect gaat merken is uiteraard afhankelijk van de patronen waarin je jezelf in hebt vastgezet en wat je los wilt laten.

Wat wil jíj loslaten?

Herken jij je hierin en wil je graag een keer kennismaken met deze methode? Het mooie eraan is, dat je er na een paar sessies (van 1 à 1,5 uur) samen, al snel zelf mee aan de slag kunt op de manier die bij jou(w leven) past! Je kunt ook eerst het Gratis Webinar volgen om er eens vrijblijvend kennis mee te maken.

Ben je zelf coach, therapeut, arts of heb je een andere soortgelijke functie en wil je deze methode graag leren om te gebruiken bij je eigen cliënten? Dan is de 4-daagse Coach Opleiding Loslaten misschien iets voor je?

Sedona Methode

Anderen kunnen altijd zo makkelijk zeggen ‘joh, laat het toch los, maak je er niet zo druk over!’ Tja, maar hoe dan? Voor mijzelf was dat vaak ook heel herkenbaar, hoe dan? In dit filmpje krijg je een korte uitleg en hoor je ervaringen van anderen. Het is een Amerikaans filmpje, maar ik herken dezelfde soort verhalen en ervaringen bij mijn eigen cliënten…

Meer innerlijke rust

De methode helpt je om meer innerlijke rust te creëren (in je hoofd, wat vaak doorwerkt in de rest van je lijf). Hierdoor kun je je beter ontspannen, ga je ruimere mogelijkheden zien, ga je beter naar je intuïtie luisteren, wordt je positiever en nog veel meer.

Pas als je loslaat wat niet bij je past,

schep je ruimte voor jezelf

Een korte oefening in loslaten

Ga met je aandacht naar een gevoel of gedachte die je op dit moment erg bezig houdt of in de weg zit.

=> Neem deze gedachte of dit gevoel waar, vanuit de waarnemer in jou (je bent dit niet, maar je hebt deze gedachte of dit gevoel).

=> Kun je deze gedachte of dit gevoel verwelkomen, of kun je er gewoon naar ‘kijken’? Kun je jezelf toestaan voor een paar seconden, dat dit er mag zijn? JA/ NEE

=> Kun je de behoefte om iets te willen doen/ iets te willen veranderen aan dit gevoel of deze gedachte ook verwelkomen, kun je hier ook naar ‘kijken’? Mag dat er ook zijn? JA/ NEE

=> Kun je ook verwelkomen dat het je best wel bezig houdt, dat het persoonlijk voelt, of dat het voelt alsof je er in vast zit? Kun je hier ook naar ‘kijken’? Mag dat er ook zijn? JA/ NEE

=> Sta je er voor open, om alles wat je hebt verwelkomt, ook los te laten, ben je daar toe bereid? Kun je dat besluiten? JA/ NEE

=> Wíl je dit loslaten? JA/ NEE

=> Wanneer? NU!

=> Je kunt deze stappen een aantal keer herhalen vanuit hetzelfde beginpunt, net zo lang tot het rustig is/ voelt.

Dit zijn een aantal basisstappen van de Sedona Methode. Ga eens experimenteren met deze vragen en kijk wat het voor je doet…

Veel succes en plezier met de oefening en ik hoor graag je ervaringen!

Ervaringen van mijn cliënten

Peter

“Ik beoordeel de dingen nu anders dan voorheen, positiever. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd en de rest van mijn lichaam. Ik kan nu ook veel beter relativeren!”

Linda

“De Sedona Methode heeft me geholpen om de verbinding met oude patronen en gedachten te verbreken, waardoor ik verder kon met mijn ontwikkeling. Ik voel mij nu bevrijd en lichter!”

Ellis

“Na twee sessies met de Sedona Methode was ik ineens veel assertiever. Ik spreek dingen nu veel sneller uit. Ik ben soms verbaasd over mijn eigen reacties! Echt heel fijn!”