Activiteiten Enneagram

Introductie Workshop Enneagram

‘Ontdek meer over jouw ware potentieel, jouw ware zelf…én hoe je jezelf daarin soms belemmerd…’

Vind je het leuk om eens wat meer te weten te komen over je eigen Enneagram type en/of die van je partner? Leer in deze Workshop meer over de Negen Enneagram typen, de drie Centra (hoofd, hart en buik) en de drie Instincten (Zelfbehoud, Eén-op-één en Social). Je doet dingen of reageert vaak vanuit een bepaalde (positieve) intentie, tegelijk kan hier soms ook een ‘angst’ (patroon) onder zitten (het waarom áchter jouw gedrag). Welk patroon herken jij hiervan?

– ik heb vaak moeite om mijn mening te geven of mijn gevoelens te uiten
– ik ben vaak bang om ruzie te krijgen of de harmonie te verstoren, dan zeg ik maar niks
– ik vind het heel lastig om ‘nee’ te zeggen
– als iemand mijn hulp afwijst, voelt het soms alsof ze mij afwijzen, dat raakt me
– ik heb graag de controle over hoe dingen lopen, lastig om dingen soms los te laten
– ik zou graag willen leren meer te genieten van dingen en te ontspannen, ik moet altijd zoveel
– ik denk en doe dingen vaak sneller dan anderen, waarom zijn anderen altijd zo traag?
– ik vind het lastig om te kiezen, want ik ben dan bang dat ik iets mis
– ik kan niet tegen twijfelaars, mensen die niet duidelijk zijn, om alles heen draaien
– ik vind het lastig om echt mijzelf te zijn, wat zullen anderen dan wel niet van me denken?
– ik wil altijd heel origineel zijn met alles, daar kan ik soms flink in doorslaan
– ik denk vaak dat ik niet genoeg informatie of kennis ergens over heb, honger naar meer…
– ik ben altijd op zoek naar zekerheid, ik wil risico’s zo veel mogelijk uitsluiten

Jaaropleiding Enneagram

‘Een opleiding voor persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn’ 

Het Enneagram geeft enorm veel inzichten in hoe iemand de wereld bekijkt, denkt, voelt, handelt, communiceert, kwaliteiten, drijfveren, de ’taal’ die hij spreekt, etc.  Het heeft mijzelf, toen ik het ontdekte in 2004, heel veel inzichten en eye openers gegeven. Datzelfde krijg ik ook altijd terug van mijn cliënten en deelnemers in de opleiding!
Daarnaast heeft het ook vaak een versneld effect op je persoonlijke groei en ontwikkeling, omdat je direct ziet welke ‘onderstromen’ er spelen en hoe die (vaak op een belemmerende manier) doorwerken in je leven of in je relaties.

Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen!
Als je op een laagdrempelige en toch ook diepgaande manier meer zelfkennis wilt opdoen en jezelf wilt ontwikkelen, dan kun je je ook aanmelden voor de Jaaropleiding Enneagram.

In het filmpje hieronder geef ik uitleg over het Enneagram. Het is de eerste les uit de jaaropleiding en ik geef hierin een introductie op het Enneagram.

Voor meer praktische informatie over de opleiding kun je verder lezen onder het filmpje.

De opleiding duurt 1 jaar. Aan het eind van de opleiding kun je de kennis van het Enneagram toepassen in je privé leven, je relatie, in je werk, samenwerking met anderen. Maar evt ook in coaching, loopbaanbegeleiding, begeleiding van cliënten, selectieprocessen van personeel, aansturen van medewerkers, etc.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, zelfbewuster wil worden, wil groeien. Het is een opleiding voor Persoonlijk Leiderschap en Zelfbewustzijn. Daarnaast geeft de  opleiding je de mogelijkheid om (als je dat wilt) deze kennis ook toe te passen in je werk/ je professionele leven. Iedereen die met mensen werkt kan de kennis van het Enneagram hierbij praktisch toepassen. Je maakt een verdiepingsslag in je samenwerking met anderen, je verbetert je relaties, je leert vanuit andere perspectieven naar situaties en mensen kijken.

Als je hier beter inzicht in krijgt, een soort routebeschrijving of gebruiksaanwijzing, van jezelf (en van anderen), dan ga je ineens veel opener om je heen kijken. Veel minder vanuit jouw eigen koker, vanuit jouw eigen perspectief. Dan zie je ineens hoe anderen kijken, maar ook hoe anderen naar jou kijken 😉

Wil je graag meer weten over het Enneagram? Kom dan naar deze Introductie Workshop op zaterdag 14 september 2024 en laat je verrassen!  Ontdek, wees nieuwsgierig en kijk wat je over jezelf te zien krijgt en hoe anderen jou zien…

De workshop is verdiepend, interactief, inspirerend, je doet veel nieuwe kennis op en daarnaast spelen humor en zelfspot ook een belangrijke rol op deze dag! Het is óók heel leuk om deze dag samen met je partner te doen 🙂 of met een goeie vriend(in).

Datum:
Za 14 sept 2024 | Eén-daagse Workshop Enneagram, daarnaast krijg je toegang tot de Introductie Module van de Online Enneagram Opleiding.

 

Investering:
€215,- (excl btw), dit bedrag is incl koffie/thee/lunch én toegang tot de Online Introductie Module. 

De opleiding start met ca 10-15 deelnemers, zodat we ook veel van elkaar(s type) kunnen leren en veel kunnen uitwisselen hierover.

Vind je het leuk om hier meer over te horen? Bel of mail mij dan gerust voor een toelichting en een vrijblijvende ‘rondleiding/ proeverij’ in de online omgeving van de opleiding

Enneagram diepte-interview

In een Enneagram diepte-interview staan we stil bij uiteenlopende thema`s en onderwerpen. Hiermee krijg je inzicht in de manier waarop deze thema`s een rol spelen in je privé-leven en in je werk. Het is een laagdrempelige en toch diepgaande start om een mooi ontdekkings- en ontwikkelingsproces in gang te zetten en te realiseren… De weg naar ‘jij op je best’!

Bel of mail mij gerust eens voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk diepte-interview.

Data:
Start medio jan 2025 | Jaar opleiding Enneagram
Het programma bestaat uit 5 (live) praktijkdagen gecombineerd met een uitgebreid online lesprogramma van 6 Modules, aangevuld met veel praktische opdrachten, reflectie oefeningen en een werkmap.

Investering:
€2250,- (excl btw), dit bedrag is incl koffie/thee/lunch op de praktijkdagen en toegang tot de online Modules. Let op: bij aanmelding vóór 1 oktober ontvang je vroegboek korting en betaal je €1995,00 (excl btw)

Je hebt ook ná het volgen van de opleiding onbeperkt toegang tot de lesstof en de modules.