Activiteiten Enneagram

Introductie Workshop Enneagram

‘Ben je nieuwsgierig om te ontdekken wat je over jezelf te zien krijgt en hoe anderen jou zien?’

Vind je het leuk om eens wat meer te weten te komen over je eigen Enneagram type en/of die van je partner? Leer in deze Workshop meer over de Negen Enneagram typen, de drie Centra (hoofd, hart en buik) en de drie Instincten (Zelfbehoud, Eén-op-één en Social). Je doet dingen of reageert vaak vanuit een bepaalde drijfveer (het waarom áchter jouw gedrag). En die is vooral heel interessant om te ontdekken, want daar leer je jezelf of anderen pas écht door kennen!

Bij het Enneagram spreken we vaak over ’type’, maar dat kan soms verwarring scheppen, alsof je in een ‘hokje’ wordt gestopt. Het grappige is dat je met het Enneagram juist ontdekt hoe je jezelf in de loop van de tijd vast hebt gezet in bepaalde patronen en gewoonten. Vaak zie je die patronen zelf niet meer. Je bent er zo vertrouwd mee geraakt, dat je niet door hebt dat het je eigenlijk in de weg zit. Bijvoorbeeld in je relatie (dan geef je de ander de schuld) of in de samenwerking met anderen op het werk of binnen je familie- of vriendenkring. Op allerlei manieren kan dat terugkomen.

 

Jaaropleiding Enneagram

‘Een opleiding voor persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn’ 

Het Enneagram geeft enorm veel inzichten in hoe iemand de wereld bekijkt, denkt, voelt, handelt, communiceert, kwaliteiten, drijfveren, de ’taal’ die hij spreekt, etc.  Het heeft mijzelf, toen ik het ontdekte in 2004, heel veel inzichten en eye openers gegeven. Datzelfde krijg ik ook altijd terug van mijn cliënten en deelnemers in de opleiding!
Daarnaast heeft het ook vaak een versneld effect op je persoonlijke groei en ontwikkeling, omdat je direct ziet welke ‘onderstromen’ er spelen en hoe die (vaak op een belemmerende manier) doorwerken in je leven of in je relaties.

Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen!
Als je op een laagdrempelige en toch ook diepgaande manier meer zelfkennis wilt opdoen en jezelf wilt ontwikkelen, dan kun je je ook aanmelden voor de Jaaropleiding Enneagram.

Lees hieronder verder voor meer informatie over deze opleiding.

Enneagram-centra

Als je hier beter inzicht in krijgt, een soort routebeschrijving of gebruiksaanwijzing, van jezelf (en van anderen), dan ga je ineens veel opener om je heen kijken. Veel minder vanuit jouw eigen koker, vanuit jouw eigen perspectief. Dan zie je ineens hoe anderen kijken, maar ook hoe anderen naar jou kijken 😉

Wil je graag meer weten over het Enneagram? Kom dan naar deze Introductie Workshop op zaterdag 14 september 2024 en laat je verrassen!  Ontdek, wees nieuwsgierig en kijk wat je over jezelf te zien krijgt en hoe anderen jou zien…

De workshop is verdiepend, interactief, inspirerend, je doet veel nieuwe kennis op en daarnaast spelen humor en zelfspot ook een belangrijke rol op deze dag! Het is óók heel leuk om deze dag samen met je partner te doen 🙂 of met een goeie vriend(in).

Datum:
Za 14 sept 2024 | Eén-daagse Workshop Enneagram, daarnaast krijg je toegang tot de Introductie Module van de Online Enneagram Opleiding.

 

Investering:
€215,- (excl btw), dit bedrag is incl koffie/thee/lunch/toegang tot de Online Introductie Module. Let op: bij aanmelding vóór 15 juni ontvang je vroegboek korting en betaal je €185,00 (excl btw)

De opleiding duurt 1 jaar. Aan het eind van de opleiding kun je de kennis van het Enneagram toepassen in je privé leven, je relatie, in je werk, samenwerking met anderen. Maar evt ook in coaching, loopbaanbegeleiding, begeleiding van cliënten, selectieprocessen van personeel, aansturen van medewerkers, etc.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, zelfbewuster wil worden, wil groeien. Het is een opleiding voor Persoonlijk Leiderschap en Zelfbewustzijn. Daarnaast geeft de  opleiding je de mogelijkheid om (als je dat wilt) deze kennis ook toe te passen in je werk/ je professionele leven. Iedereen die met mensen werkt kan de kennis van het Enneagram hierbij praktisch toepassen. Je maakt een verdiepingsslag in je samenwerking met anderen, je verbetert je relaties, je leert vanuit andere perspectieven naar situaties en mensen kijken.

De opleiding start met ca 10-15 deelnemers, zodat we ook veel van elkaar(s type) kunnen leren en veel kunnen uitwisselen hierover.

Vind je het leuk om hier meer over te horen? Bel of mail mij dan gerust voor een toelichting en een vrijblijvende ‘rondleiding/ proeverij’ in de online omgeving van de opleiding.

Enneagram diepte-interview

In een Enneagram diepte-interview staan we stil bij uiteenlopende thema`s en onderwerpen. Hiermee krijg je inzicht in de manier waarop deze thema`s een rol spelen in je privé-leven en in je werk. Het is een laagdrempelige en toch diepgaande start om een mooi ontdekkings- en ontwikkelingsproces in gang te zetten en te realiseren… De weg naar ‘jij op je best’!

Bel of mail mij gerust eens voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk diepte-interview.

Data:
Start medio jan 2025 | Jaar opleiding Enneagram
Het programma bestaat uit 5 praktijkdagen gecombineerd met een uitgebreid online lesprogramma van 6 Modules aangevuld met veel praktische opdrachten, reflectie oefeningen en een werkmap.

Investering:
€2250,- (excl btw), dit bedrag is incl koffie/thee/lunch op de praktijkdagen en toegang tot de online Modules. Let op: bij aanmelding vóór 1 oktober ontvang je vroegboek korting en betaal je €1995,00 (excl btw)

Je hebt ook ná het volgen van de opleiding onbeperkt toegang tot de lesstof en de modules.

Inhoud van de Jaaropleiding Enneagram

Je leert hoe je het Enneagram voor jezelf, maar ook professioneel kunt toepassen in je werk, in de samenwerking met anderen, in je relatie(s). Je leert meer open te staan voor andere perspectieven, hoe denken en doen anderen en waarom? Je krijgt beter inzicht in de interactie, behoeften en communicatie in relaties: met je partner, op het werk met collega’s, maar ook privé met vrienden en familie.

Naast het Enneagram, zal ook in een deel van de training aandacht besteed worden aan het thema ‘loslaten’ en patronen doorbreken met de Sedona Loslaat Methode.

De opleiding is voor iedereen toegankelijk die zichzelf wil ontwikkelen. Ben je werkzaam als coach , therapeut, HR adviseur of manager, dan kun je deze kennis ook goed inzetten in begeleidingstrajecten, coaching of selectie van medewerkers. 

De opleiding bestaat uit 7 Modules:

Introductie Module en Module 1 t/m 3:
In deze Modules krijg je een heldere en praktische uitleg over de 9 verschillende Enneagram typen, hun drijfveren, motivaties, kwaliteiten, patronen (met hun onderliggende intenties), fixaties, etc (duur: 1 maand per Module).

Module 4:
Je eigen Enneagram type staat in deze Module centraal, verdieping, reflectie en (nog beter) inzicht krijgen in jezelf m.b.v. het Enneagram (duur: 2 maanden).

Zomervakantie periode (juli/ aug, ca 6-8 weken pauze)

Module 5:
Enneagram en Coaching. In deze Module leer je hoe je het Enneagram kunt inzetten in de samenwerking en interactie met anderen, in coaching, één-op-één, in een overleg, in een training, team coaching, opvoeding (duur: 2,5 maand). 

Module 6:
Enneagram, Taal & Communicatie (duur: 1,5 maand). Hoe communiceren de verschillende Centra (hoofd, hart, buik) en Enneagram typen, welke intenties en behoeften spelen hierbij een rol, waar gaat hun aandacht naar toe, wat ‘horen’ zij?

Totale studietijd
Je kunt uit gaan van ca 1 à 2 uur studietijd per week (ca 4-8 uur per maand), dit is excl de vijf praktijkdagen.  Dat komt neer op een studiebelasting van ca 25-30 dagdelen voor de gehele opleiding. In de zomer(vakantieperiode) is een korte pauze ingelast van ca 6-8 weken.

Ik heb bewust ca. genoemd, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel (extra) tijd je er in wilt stoppen. Er staan adviezen in om bv extra literatuur te lezen of bepaalde opdrachten te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de praktijkdagen en de online lessen te kijken. Hoe meer verdieping je wilt, hoe meer tijd je er in kunt stoppen 😉 maar de praktijkdagen met de online lessen samen, geven ook al ruim voldoende kennis en inzichten.

Naast de vijf praktijkdagen en de online lessen, is er 1 keer per twee maanden een online Q&A bijeenkomst met de groep,  Uiteraard is er, tijdens deze bijeenkomsten en daarbuiten, ook ruimte om vragen te stellen, ervaringen en inzichten te delen. .

Je leert de lesstof op verschillende manieren
Je volgt de 5 praktijkdagen en daarnaast de lessen in de Modules: dit zijn videolessen, je maakt (reflectie)opdrachten, je hebt een werkmap met een theorie die je kunt lezen ter aanvulling op de online lessen en ik geef ook tips over vakliteratuur die je ter aanvulling en verdieping kunt lezen. Daarnaast heb ik in de lessen online, ook leuke en inspirerende filmpjes en cartoons toegevoegd.

Je houdt toegang tot online Modules en de online Q&A bijeenkomsten
Je houdt ook na het opleidingsjaar toegang tot het online programma. En je kunt naar behoefte ook de online Q&A bijeenkomsten blijven bijwonen, als je dat leuk vindt.