NLP

Alles is mogelijk!

Als iemand mij vraagt wat is NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) precies, dan is dat niet ‘even’ uit te leggen in een paar woorden. Dat vind ik altijd erg jammer, omdat ik er zelf zó enthousiast over ben! Ik heb inmiddels ervaren dat het ’t beste te verwoorden is door te vertellen wat het je oplevert. Het is ook meer dan een methode. Het is een totaal andere kijk op je leven, waardoor je veel opener naar ervaringen en naar anderen kunt kijken. Van daaruit ga je veel meer in mogelijkheden en in kansen kijken en dat helpt je weerstanden te overwinnen. Het geeft je een heel krachtig gevoel van ‘alles is mogelijk’!

Je onderbewustzijn weet alles eigenlijk al!

Het mooie van NLP vind ik dat het ook nog eens heel weinig moeite kost. Je onderbewustzijn weet alles eigenlijk al, je kunt er alleen niet altijd bij op de momenten dat je het nodig hebt. De NLP oefeningen ondersteunen je hierbij en zorgen ervoor dat je er wél bij kunt!

Wat wil ik?

Je intentie (wat ik wil), je gedrag (wat ik doe) en het resultaat (wat ik krijg) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. NLP geeft je inzicht in en laat je ervaren op welke manier jij zelf invloed hebt gehad op wat jou tot nu toe is overkomen en hoe jij dit zelf kunt veranderen in de richting van wat je nú wilt. Daarbij geeft het je inzicht in de wijze waarop en laat het je ervaren hoe je weerstanden hierin kunt overwinnen!

Je bent de bouwer van je eigen leven!

Jouw ‘model van de wereld’, de manier waarop je leeft, het leven ervaart, naar anderen kijkt, etc. is een persoonlijk bouwwerk waarin en van waaruit je leeft en dingen ervaart. Voor iedereen is dat anders. Dat bouwwerk is ontstaan door opgedane ervaringen, normen, waarden, verwachtingen, etc. NLP geeft je inzicht in de manier waarop deze aspecten invloed hebben (gehad) op je leven en hoe je deze positief kunt gebruiken en inzetten. En misschien wel de belangrijkste hoe je daarmee nieuwe keuzes kunt maken voor je verdere ontwikkeling. Je zou kunnen zeggen dat jouw bouwwerk in renovatie gaat en met NLP wordt je de bouwer van je eigen leven!