Vier-daagse Coach opleiding Loslaten

Iedere 4 à 5 weken een opleidingsdag

In deze 4-daagse Coach opleiding Loslaten leer je in relatief korte tijd de belangrijkste technieken van het loslaten, waarbij verschillende varianten van het loslaten behandeld worden. Je kunt er ook gelijk mee aan de slag in de praktijk. De doorlooptijd van deze opleiding is ca 4 maanden. Je hebt daarbij gemiddeld iedere 4 à 5 weken één opleidingsdag.

Inhoud van deze 4-daagse Opleiding:

Dag 1: In deze Introductiedag leer je de Sedona Methode kennen en leer je de basistechnieken van het loslaten.
Dag 2: Leren ‘spelen’ met de loslaatvragen, zodat je het steeds meer eigen gaat maken. Daarnaast ga je ook een aantal andere varianten van de Loslaat Methode leren, zoals Holistic Releasing (werken met tegenpolen/ dualiteiten), Diving Into (naar het centrum gaan van een emotie of pijnpunt).
Dag 3: De Goals Proces (het realiseren van doelen), het thema burnout/ stress en het loslaten van ‘The story of me‘ (een issue of verhaal waar mensen vaak langdurig in vast kunnen zitten).

Dag 4: Zingeving en loslaten van beperkende overtuigingen. Op deze dag werken we weer met verschillende oefeningen. Hierbij staan de volgende thema’s centraal: Wat geef jij betekenis? Als je iets veel betekenis geeft en het lukt niet om het te bereiken, wat heeft het dan nog voor zin? Hoe kun je dat loslaten, waardoor het misschien wel lukt of waardoor je nieuwe mogelijkheden gaat zien! Hoe kun je belemmerende overtuigingen loslaten? Hoe kom je dichter bij jezelf, je Essentie? Het is weer een afwisselende dag met theorie, demo’s, zelf oefenen en ervaringen delen met elkaar.

De toepassingsmogelijkheden komen in alle dagen ook uitgebreid aan bod.

In deze opleiding ga je via de verschillende oefeningen ook reflecteren op je eigen rol als coach, therapeut, psycholoog, etc. Je leert ook hoe je steeds meer vanuit een neutrale positie de ander kan ‘helpen’ of beter gezegd hoe je jouw cliënt kunt faciliteren bij zijn/haar eigen proces. En hoe je daarbij gebruik kunt maken van de Sedona Methode, voor jezelf én voor je cliënten.

Lees hieronder verder voor meer praktische informatie.

Doel

Naast een stuk uitleg en theorie, wordt in de opleiding ook veel aandacht besteedt aan het zélf oefenen. Afgewisseld met voorbeeld sessies (demo’s) en ervaringen delen met elkaar. Het is aan te raden om óók tussen de opleidingsdagen door (ca 1 uur per week) te werken met een ‘releasepartner’ uit de opleiding of met iemand anders (live of via beeldbellen), zodat je veel uitwisseling hebt met elkaar en ervaring op doet op een laagdrempelige manier.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor coaches, therapeuten, counsellors, trainers, (huis)artsen, voedingscoaches, psychologen, yoga-/ mindfullnes-/ meditatie-docenten, studentcoaches/- begeleiders, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers en andere paramedici

Voorwaarde voor deelname

Het is belangrijk dat je al basiskennis hebt van het coachen of begeleiden van mensen door je functie of doordat je een coachopleiding of andere hulpverlenende opleiding hebt gevolgd.  Praktische informatie over deze 4-daagse opleiding vind je hieronder.

Heb je vragen? Bel of mail mij dan gerust even op 06-24980009 of margot@reflect-lci.nl

Praktische informatie en aanmelding

Data:  De eerstvolgende groep start eind september 2024: data zijn vr 27 sep, vr 8 nov, vr 13 dec, vr 17 jan.

Voor alle dagen geldt: Inloop vanaf 9.30 uur met koffie/thee, het programma start 10.00 uur en eindigt 17.15 uur. De grootte van de groep is ca 8 tot 10 deelnemers.

Locatie: Het Coachhuis in Leusden (zie foto’s). Een mooie, authentieke locatie, midden in de natuur, met gratis parkeergelegenheid.

Investering: € 1.250,00 (excl btw). Dit bedrag is incl. koffie, thee, lunch, tussentijds Q&A, toegang tot een online omgeving met alle theorie, oefeningen, demo’s en een informatieve werkmap met beschrijvingen van de oefeningen. 

Aanmelden:
 Met de knop hieronder kun je je aanmelden.

Als je zelf een groepje van minimaal 4 personen hebt, dan kan dat uiteraard ook. Dan plannen we samen de data.

Aanbreng 'premie'

Heb je zelf de 4-daagse coach opleiding loslaten gevolgd? Misschien vindt je het leuk om iemand anders ook enthousiast te maken om ‘m te volgen. Als diegene zich dan aanmeldt zich, dan ben ik je daar uiteraard zeer dankbaar voor! Eigen ervaringen en enthousiaste verhalen van de deelnemers zelf werken vaak toch het beste 🙂 Ik geef je dan graag als dank, een gratis loslaat sessie* van één uur of je kunt één van de opleidingsdagen nog een keertje volgen.

* Dit is ingegaan op 1 jan. 2024

'Lees hier ervaringen over de 4-daagse coach opleiding Loslaten'

"Margot is een zeer kundige en betrokken trainer en coach. Je merkt al snel dat ze veel kennis en praktijkervaring heeft. De opleiding voelde als een kadootje aan mijzelf! De methodieken kon ik meteen toepassen op mijn cliënten. Margot schept een veilige oefensetting waarin ik ruimte voelde om te leren. Naast de diepte van de thema's was er ruimte voor luchtigheid en humor.”
Caroline van Gelder
Loopbaancoach
“Super waardevolle opleiding van een zeer bevlogen en inspirerende vrouw. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat deze loslaat methoden goed werken en ook in mijn praktijk zie ik dit bijna dagelijks terug. Zowel het Enneagram als de Sedona loslaat methode zijn krachtige en inzicht gevende methodieken!”
Valérie Soetens
Personal Coach
“Via een Webinar ben ik in contact gekomen met Margot en door haar enthousiasme en het gevoel dat ik na de oefening direct iets had losgelaten waar ik last van had. Een heel bijzondere ervaring en daarna heb ik me direct ingeschreven voor de 4 daagse. Margot is zeer ervaren en heeft het vermogen de techniek goed over te brengen. Daarnaast is ze een heel fijn mens en had ze tussentijds bij vragen steeds antwoorden. Naast de gebruikelijke psycho- therapeutische interventies gebruik ik de methode vaak. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen!”
Lara
Psychotherapeut