Over Reflect


Margot Rijswijk

Life coach en trainer

Ik ben als (life) coach en trainer gespecialiseerd in loslaten, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. In 2006 ben ik begonnen als zelfstandig (loopbaan)coach en in 2015 ben ik mij gaan specialiseren in het ‘loslaten’. Hierbij maak ik gebruik van een praktische, éénvoudige en zeer effectieve loslaatmethode.

Daarnaast maak ik soms ook gebruik van EMDR. Beide technieken zijn zeer effectief als het om loslaten gaat.

De coaching is voor iedereen die zich herkent in onderstaande issues (eigenlijk alles wat met vastzitten of in de knoop zitten te maken heeft) en daar graag mee aan de slag wil, verder wil of zich wil ontwikkelen.


HR achtergrond

De periode vóór 2006, ben ik ca 10 jaar werkzaam geweest als HR/ personeelsmanager bij verschillende organisaties. 

Opleiding
Naast een communicatie- en p&o opleiding heb ik mij geschoold in o.a. loopbaancounseling en coaching, Enneagram coaching, NLP Practitioner en NLP Master, Zuiver communiceren, Transactionele analyse, EMDR, EFT, ‘The Work’ van Byron Katie, MIR-methode, persoonlijk leiderschap, intuïtieve ontwikkeling en ontspanningstechnieken. Daarnaast ben ik opgeleid in de zeer effectieve Sedona (loslaat)methode. In deze laatste methode geef ik sinds 2018 ook een 4-daagse opleiding aan professionals.

Ik ben erkend/geregistreerd als coach bij het Career Management Institute (CMI) en Noloc.

Coachvragen

Bij (life) coachvragen gaat het vaak om persoonlijke groei, het doorbreken van belemmerende patronen en/ of overtuigingen, weerstand, onzekerheid, beter je grenzen kunnen aangeven, minderwaardig voelen, niet goed genoeg, eenzaam, piekeren, dingen anders willen, maar niet weten hoe. Of slecht kunnen slapen, relationele problemen (met je partner, met een collega of een familielid). Maar het kan ook zijn dat je het lastig vindt om jezelf goed te positioneren in je nieuwe rol of functie (bv als leidinggevende). Wat is bij jou het issue wat je anders zou willen?

Soms komt er iemand bij me die zegt:
‘Ik hoor nu al jaren dat ik beter mijn grenzen aan moet geven! Ja, dát weet ik nu wel, maar hóe doe ik dat? Het lukt me soms een weekje wat beter en dan verval ik weer in mijn vaste patroon. Zo lastig om dit te doorbreken en anders te doen, frustrerend soms!’

Dit patroon is heel makkelijk los te laten… en dan bedoel ik níet ‘goed oefenen met ander gedrag’. Dan bedoel ik loslaten wat jouw ‘angst’ hierbij is om je grens aan te geven en ‘nee’ te zeggen. Er zit altijd een ‘positieve intentie’ áchter ons gedrag, die intentie heeft vaak een beschermende functie, daarom is het zo moeilijk om patronen te doorbreken. Hier gaan we in de coaching naar kijken en iets mee doen (een eenvoudige praktische oefening), en dan is het ineens veel makkelijker om patronen te doorbreken!

Ieder coachtraject is maatwerk, in de begeleiding is jouw coachvraag leidend en bespreken we wat hierbij voor jou het meest effectief en passend is.

Als je loslaat wat niet bij je past,

schep je ruimte voor jezelf!

Tarief

Particulieren
Het tarief voor particulieren is €110,00 incl btw. Gesprekken vinden zowel live als online plaats, maar net wat jouw voorkeur heeft.
Als een intake gesprek gewenst is en er zijn vervolgens maar één tot vier sessies nodig, dan reken ik 50% voor de intake (dit wordt dan achteraf in rekening gebracht). Bij meer dan 5 coachgesprekken is in de intake kosteloos.

Bedrijven
Het tarief voor bedrijven is op aanvraag. Ben je werkzaam bij de Rijksoverheid kijk dan eens op www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl, dan kun je in aanmerking komen voor subsidie tot €3.000,- Die subsidie kun je ook heel goed gebruiken voor life coaching en persoonlijke ontwikking.

Methoden

Enneagram

Het enneagram is een fantastisch hulpmiddel tot zelfkennis. Je krijgt hiermee (beter) inzicht in o.a. je eigen patronen, drijfveren en kwaliteiten.

Sedona Methode

Deze loslaatmethode is een zeer effectieve manier om belemmerende gedachten, ervaringen, patronen, emoties, stress, spanningen e.d. los te laten.

EMDR en RDI

Dit is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Met EMDR is het niet nodig om lang te praten over het verleden.

NLP

Vanuit een andere kijk op je leven, ga je opener naar ervaringen en naar anderen kijken en dat helpt je weerstanden te overwinnen!

The Work, Byron Katie

The Work is een simpel maar krachtig proces van zelfonderzoek dat je leert om jouw gedachten die ‘lijden’ veroorzaken te herkennen en te onderzoeken.

MIR

De methode zorgt er voor dat het zelf helende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Ook voor (jonge) kinderen een hele mooie methode!