Loslaten

Iedereen heeft wel iets, wat ie graag wil loslaten.
Stel nou dat dat zou lukken, wat zou dat dan fijn zijn!
Er is vaak genoeg om op te noemen.
Vooral ook wat dat je dan zal opleveren!
Maar, ‘hoe doe je dat dan?’... is dan gelijk de volgende gedachte.
En dan ben je weer bij het begin.

blauw-blok

Laat het toch los...

Anderen kunnen altijd zo makkelijk zeggen ‘joh, laat het toch los, maak je er niet zo druk over!’ Tja, maar hoe dan? Voor mijzelf was dat vaak ook heel herkenbaar, hoe dan? Ik weet dat het beter is als ik het meer loslaat, maar ja, dat is vaak de theorie… en dan de praktijk. Dat hoofd heeft vaak hele andere plannen, die vindt het erg fijn om juist bij díe dingen nog eens extra hard zijn best te doen, wat nou niet bepaald helpt bij het loslaten, integendeel, het wordt er dan alleen maar groter van!

Sedona Methode

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met de Sedona Methode. Het bijzondere eraan is dat de methode bijna te simpel is om het een methode te noemen. De methode heeft veel raakvlakken met bijvoorbeeld Mindfullness en Meditatie. Zelf vind ik de Sedona methode makkelijker en praktischer en dat is ook wat ik vaak terug krijg van cliënten. Hoewel je de methode ook heel mooi in combinatie kunt gebruiken met Mindfullnes en Meditatie.

De methode helpt je om meer innerlijke rust te creëren (in je hoofd, wat vaak doorwerkt in de rest van je lijf). Hierdoor kun je je beter ontspannen, ga je ruimere mogelijkheden zien, ga je beter naar je intuïtie luisteren, wordt je positiever en nog veel meer. Waar jij het meeste effect gaat merken is uiteraard afhankelijk van de patronen waar je jezelf in vast hebt gezet en wat je los wilt laten.

blauw-blok

Wat wil jij loslaten?

Herken jij je hierin en wil je graag een keer kennismaken met deze methode? Het mooie eraan is, dat je er na een paar sessies (van 1 à 1,5 uur) samen, al snel zelf mee aan de slag kunt op de manier die bij jou(w leven) past!

Ben je zelf coach, therapeut, arts of heb je een andere soortgelijke functie en wil je deze methode graag leren om te gebruiken bij je eigen cliënten? Lees dan hier verder! Ik geef op 5 oktober 2018 een introductie workshop hierover.